Zoekmachine Hulp
Updated: 04-08-2011

Search Machine Help (English Help coming soon)
De zoekmachine zoekt op Titel, Personen en Genre. De zoekmachine is niet hoofdlettergevoelig. Een spatie in je zoekwoord(en) wordt als wildcard gezien. Gebruik je dit zoekwoord bijv., "adv in ", dan vind je nog steeds 12 titels! 

Titel
Het gebruik van lidwoorden (the, a, an, de, het, een, das, die der, ein, Le, La, Une, Un, etc) in je zoekwoorden kun je beter vermijden, iig geval voor het begin van een titel. Een lidwoord aan het begin van je zoekterm wordt nl. genegeerd door de zoekmachine.


Personen
Gezocht kan worden op personen als Regisseur, Acteur of Componist. Het is ook mogelijk om direct op 2 personen binnen dezelfde categorie te zoeken. Zoek je een film waar Acteur 1 en Acteur 2 samen in spelen, zoek dan op "
naam 1, naam 2". Vergeet de komma tussen de 2 namen niet!  Gebruik zoveel mogelijk achternamen! Deze zoektocht werkt nl. niet perfect; soms zul je titels vinden waar 2 keer naam 1 in mee speelt en geen naam 2. Een achternaam is vaker unieker dan alleen een voornaam. Probeer dus zo volledig mogelijk te zijn. Spaties als wildcards zijn ook hier toegestaan.

Genre
Genres die een titel beschrijven en waarmee je de titel kunt vinden, staan vermeld op de titelpagina, rechtsonder in het bovenste blok. Het zijn dus Engelse termen (keywords) die je moet gebruiken. Een uitzondering hierop is Nederlands. Met dit woord vind je alle Nederlandse titels. De Engelse termen die gebruikt kunnen worden zijn:
Action, Adventure, Animation, Biography, Blu-ray, Box (om boxsets te vinden die niet in de brievenbus passen), Cabaret, Comedy, Crime, Disney, Documentary, Drama, Family, Fantasy, Film Noir, History, Horror, James Bond, Music, Musical, Mystery, Nederlands, Pixar, Romance, Sci Fi, Sport, Superbit, Thriller, TV Series, TV Mini Series, Vampire, War, Western
Een combinatie van deze termen is mogelijk en zelfs gewenst.  Gebruik géén komma tussen de genres, maar een spatie!

TitlesOnly
Deze optie kun je gebruiken om je zoektermen alleen in titels te laten zoeken. TitlesOnly staat standaard aan. Deze optie aanzetten is ook praktisch als je te veel niet-relevante zoekresultaten krijgt (maar werkt dus alleen als je op titel zoekt).